zaterdag 18 juni 2011

Genieten van het wild....

Zoals al eerder aangegeven zou ik weer met collega blogger Pieter een kroondomein tochtje maken. Twee weken geleden was het zover. Ook toen weer een mooie wandeltocht samen met Pieter en Peter. Dit keer ook een aantal geweidragers; wel wat moeilijk te fotograferen, maar toch ook wel weer echt 'natuurlijk'. Een roedel geweidragers en een 'alleengaand' hert bovenop een oude stuifduin!Gisteravond na een week hard werken had ik erg veel zin om nog even 'tussen de buien door' het bos in te gaan. Al zou er een bui komen, effe lekker ontspannen! Voordeel is overigens dat het dan niet zo druk in het bos is en geluiden worden onderdrukt.

En het was mooi. Dit zag ik eerst vanuit de auto...:
Er liep ook nog een roedeltje bij, ik dacht dat er een kalf bij liep. Helaas was het allemaal wat ver weg.
Buiten werd het ook al aardig schemerig, dus fotograferen is dan erg lastig vanuit de losse hand. Omdat ik de herten toch wat van dichterbij wilde fotograferen heb ik ze met een omweg van de andere kant benaderd. Onderweg nog 'even' langs een dassenburcht gegaan. Waren ze thuis?  

Jazeker!! Ik stond net goed en wel of er kwam al snuivend een das z'n burcht uit.. Ik wist niet dat ze zo groot waren! Waarschijnlijk rook hij/zij mij en verdween weer snel z'n burcht in. Camera (compact) had ik nog niet goed ingesteld. Weer wachten; heel even later kwam hij weer naar buiten; snel een foto en ja hoor..... M'n eerste dassenfoto is een feit. Wat een belevenis!
Uiteindelijk kon ik het roedel van de andere kant benaderen. Hieronder een foto reportage waarbij heel goed te zien is dat het hert geniet van het gras en de hinden oplettend zijn, zo oplettend zijn dat de leidhinde (met kalf) mij zeer dicht nadert. Het mooiste vind ik eigenlijk dat het roedel rustig bleef en zich niet aan mij heeft hoeven te storen. Ze hadden wel in de gaten dat er iets was, maar omdat ik onder de wind bleef en niet goed zichtbaar was voor ze, kon ik, nadat ik een 10 minuten had genoten van dit schouwspel, stilletjes wegsluipen zonder ze te storen.
Prachtig wat een belevenis! Ook voor het eerst dat ik een kalf van zo dicht bij op de foto heb kunnen zetten. Helaas zijn de foto's niet superscherp, maar het beeld spreekt voor zich! Overigens is het wel een prachtige 14-ender!
Ze vertrouwde het niet helemaal, en ging op een drafje terug naar het roedel, maar het roedel bleef wel. Prachtig hoe het kalfje zijn moeder volgt en dapper hoe zo'n leidhinde het 'gevaar' onderzoekt!
Op de terugweg zag ik nog een zestal geweidragers in een stukje hei staan. Even voor het idee wat een kapitaal gewei een van hen had, hieronder een donkere foto. Onderaan staat nog een stukje video als test, werkt het bij jullie wel? 

Tot slot nog een vraag; weet iemand waar het wildobservatiepunt op Staverden gaat komen? 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten