donderdag 11 september 2014

Bronst?

U vraagt zich wellicht af.... Gebeurd er nog wat in het Veluwse woud? Nou we kunnen u geruststellen, er is van alles te beleven! We hebben weer vele tochten gemaakt!

Er zijn inmiddels weer heel wat tochtjes gemaakt. En jawel.. de bronsttijd is weer begonnen. Helaas zit het weer nog niet zo mee: te warm overdags en 's nachts. Maar de eerste bronsttaferelen zijn op de film vastgelegd en het is zo nu en dan ook prima te horen. De zogenaamde voorbronst is wel begonnen. Er vormen zich roedels van kaalwild met een hert (geweidrager) erbij. De grote jongens, oudere en sterke jongens laten zich nog niet zien. Ze sparen hun krachten tot ze zich niet meer kunnen inhouden en zullen dan zeker proberen de jongere herten hun roedel afhandig te maken.

Helaas beschik ik momenteel niet over een camera, deze wordt gerepareerd. Wel proberen we wat te filmen. Mocht er weer wat interessants te melden zijn, dan laten we het weten.

U wilt natuurlijk weten wanneer de zogenaamde hoogbronst is... Tja, dat is altijd lastig voorspellen. Gezien het feit dat er hier toch al wel 2,5 week wat gehoord wordt, denken we dat de hoogbronst toch wel met 1,5 tot 2 weken een feit zal zijn. Als het zo warm blijft zal het hoogstens wat minder heftig zijn, maar laten we hopen dat we mooie heldere, koude nachten krijgen met volle maan!

Tot gauw!

1 opmerking: