zaterdag 17 april 2010

Vroege vogeltocht met wild (edelhert, ree, damhert) zonsopkomst, 17 april 2010

Vanmorgen weer een prachtige tocht gemaakt. Het begon al met een prachtige zonsopkomst boven de hei in combinatie met mist. Om wild te zien is het niet ideaal die mist, maar het was zeer zeker sfeervol! Zie voor veel meer sfeerfoto's de link onderaan het bericht. Fantastisch...


In het gebied Schotkamp heel wat edelherten gezien. De geweidragers (begin van nieuwe gewei is zichtbaar) in een eigen bosperceel en de hindes in een eigen bosperceel. Netjes gescheiden in roedels. Vaak zagen we 1 hert of hinde en na een poosje staan kijken, kwamen er steeds meer herten tevoorschijn. Die lagen ws. in hun dekking. Totaal rond de 25 edelherten gezien.

We kwamen onderweg ook nog een mooi reebokje tegen. Daarnaast nog en verdwaalde zwijn van een jaar of 2. De moeflons lieten zich niet zien, maar we kunnen nog 'teren' op de prachtige ervaring van een aantal weken geleden. (zie verder naar beneden in de blog).

Wat we wel redelijk hebben kunnen zien was een roedel damherten (5 /6 stuks). Helaas zijn ze zo vreselijk schuw dat ze vrij snel verdwenen waren, van een afstand heb ik nog een foto kunnen maken.
Op de terugweg stak er nog een ree de stakenbergweg over.. Dat gebeurt gewoon overdags..

Kortom een prachtige tocht waarbij we 4 soorten grofwild hebben gespot. Mooie combinate van zon, mist en wild!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten