zaterdag 17 september 2011

Afscheid Kroondomein

De bronst van 2011 is weer losgebarsten. Vorige week al de eerste geluiden gehoord, maar nu de nachten weer wat frisser zijn begint de bronst goed op gang te komen. Al moet het nog wel een stuk kouder worden wil de bronst echt toegroeien tot de hoogbronst.

Vanaf 15 september t/m 25 december is het Kroondomein gesloten. Daarom op 14 september nog 1 keer de vaste route bij Uddel gefietst. Samen met Henk onze ronde gemaakt. Ook dit keer niet zo heel erg veel gezien, zeker niet gefotografeerd. De vorige keer was het ook al wat magertjes samen met de helft van grofwild.blogspot.com Peter.

Wat we wel mooi vonden; we zagen een damherten (mannelijke versie dus). Dat had ik daar nog nooit gezien. Pieter van grofwild.blogspot.com had juist op zijn laatste rondje in het Kroondomein alleen maar damwild, dat was ook al bijzonder. Sfeerplaatjes schieten is nooit een probleem op een natuurtocht..De laatste weken hebben we uiteraard nog diverse malen genoten van het Veluwse natuurschoon. Er viel niet zoveel te fotograferen, maar we hebben wat reewild, herten (waarvan er 1 vlak voor onze auto overstak en een ander werd door een andere auto op een andere locatie aangereden) en zwijnen gezien. We zijn als gezin weer eens in Gortel zwijnen wezen kijken. Ouderwets leuk.... De zwijnen lopen tot bijna tegen je auto. Vader, moeder en een rits kinderen.
Familie zwijn zal het de komende winter best goed hebben schat ik in, er liggen heel veel beukenootjes en eikels overal. Veel eten (mast) betekent vaak nog een ronde werpen, dus nog meer zwijnen = nog meer overlast, dus nog meer afschot...

In het volgende blogbericht meer over de bronst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten