maandag 12 oktober 2009

Wildtocht Leuvenumse bos (1) 26 sept 2009

Zaterdag 26 september 2009 was de eerste keer sinds we in Nunspeet wonen dat ik serieus het bos van Elspeet ging verkennen. Samen met m'n schoonvader vanaf de Stakenberg speeltuin het gebied ingefietst. Zodra we de oud zwolseweg op gingen gelijk ons eerste contact met een opzichter in een golfkarretje. Naast de wildervaringen bied het bos nog veel meer mogelijkheden om o.a. mooie foto's te maken. Tussendoor daarom nog wat sfeerplaatjes. (ook met dank aan m'n schoonvader).
Het geburl klonk luid en duidelijk van vrij dichtbij op verschillende plaatsen in het bos langs de Oud Zwolseweg. Al fietsend kwamen we enkele mensen tegen, waavan later bleek, enkele 'luistervinken'.

Rond 7.15 het bos in om richting het burl geluid te gaan. Helaas rond half 8 aangehouden; we waren een kwartier te vroeg in het bos. Één van de 'luistervinken' had ons het bos in zien gaan. Gelukkig geen boete maar wel een officiële waarschuwing. Boetes kunnen oplopen tot rond de 500 euro als je het wild verstoord... Da's net te gek...

Daarna het gebied rechts van de Oud Zwolseweg ingetrokken per fiets. Al vrij snel een bambi, iets verderop een deel van een roedel met ongeveer 6 hindes. Ook al was het al na 9 uur het geburl bleef doorgaan, ideaal om locaties te bepalen. Later nogmaals een roedel gezien. Dieper in het bos op een heuvel een plaatshert met 2 hindes gespot. Prachtig gezicht, stond op de 'punt' van een heuvel het gebied te observeren. Uiteindelijk ging het geburl door tot rond 10 uur.

Vlak voordat we naar huis gingen langs de Oud Zwolse weg nog een roedel gespot die een bospad overstaken. Gezien het feit dat het hert er nog achteraan moest komen kon ik mooie foto's maken. Totaal die morgen ruim 20 herten gezien. Zeker een succes voor de eerste keer!

Wil je meer foto's zien? Kijk dan op: http://picasaweb.google.nl/lanvanleeuwen/LeuvenumseBosErvaringen26Sept2009#1 opmerking:

  1. Enne Ik wilde wat foto's van vorige jaar zomervakantie in Belgie. 2 vossen kwamen in de buurt van onze vakantiehuis. Daar ben ik alleen naartoe gesluipen en foto's gemaakt.
    Echt prachtige dieren!Hoe kan ik foto in je website plaatsen?

    BeantwoordenVerwijderen