dinsdag 13 oktober 2009

bezoekjes Park Hoge Veluwe 17 en 19 September

Nadat we in de zomer als gezin een keer het wild hadden bekeken in Park Hoge Veluwe, leek het me een goed idee om ook tijdens de brons te gaan kijken.

Dat was zeker de eerste keer wel een verbluffende ervaring. 75 herten op 1 avond zien, gebeurt niet zo vaak, zeker niet in roedels van ruim 20 hinden met 1 hert.


Jammer dat er zo vreselijk veel mensen hetzelfde uitje hadden gekozen zodat je met tientallen auto's op een rij de herten staat te begluren. Gelukkig zijn er ook plaatsen waar je alleen met de fiets kunt komen (de beroemde witte fietsen) zoals Koeverbos. Ook daar is wel het één en ander te zien. Zeker als er concurrentie in het bos op komt dagen en het plaatshert in draf z'n tegenstander opzoekt.

Park Hoge Veluwe is leuk om foto's te maken en/of met je kinderen iets te laten zien in de bronsttijd. En natuurlijk blijft het fietsen op die (gratis) witte fietsen ook erg leuk.. Omdat vrienden van ons erg graag wilden kijken zijn we ook nog op zaterdag avond geweest. Na 18.00 is het half geld en tot een uur voor sluitingstijd kun je nog naar binnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten