zaterdag 18 juli 2015

Kroondomein juli 2015

We doen weer een poging om wat te publiceren. Vanmorgen heerlijk het Kroondomein in geweest met wat wildmakkers. Fantastisch weer en leuke ontmoetingen wat mens en wild betreft. Opvallend weinig zwijnen, maar des te meer geweidragers en kaalwild.

De ochtend begon overigens met een aangereden biggetje waar een vos heerlijk van stond te smullen. En dat midden op de doorgaande weg... Op de terugweg lag het arme dier er nog steeds en hebben we 'm maar in de berm gelegd... Voedsel voor...


Het Kroondomein betekent echte wildbeleving, toch weer anders als de landbouwenclave rond Elspeet. Hier is het toch allemaal wat verder weg, alhoewel....je kunt soms ook ontmoetingen hebben van redelijk dichtbij.....!


De echt oude heren laten zich moeilijk zien, wat we vanmorgen op redelijk afstand gezien hebben zijn met name de jongere heren en die van middelbare leeftijd.


Alle foto´s worden wat apart weergegeven. Klik ze aan en je hebt weer een normale foto!
 
Langs de Aardhuisweg, wat ver weg en schemerig, maar een opvallend 'breed dragende' geweidrager.
Struikgewas of toch geweidragers tussen het hoge gras?
Prachtige zonsopkomst, blijft indrukwekkend!
'Reuze' heide
Diverse zoekplaatjes, het blijft continue opletten.. Voor je het weet staat er een hert voor je neus en is het verdwenen voordat het fototoestel klaar is...
Nieuwsgierige hinde, ook bijna niet te zien.
'Halve' geweidrager.
Dit jonge mannetje kwam steeds dichterbij. Helaas m'n spiegelreflex maakte teveel geluid waardoor deze jongeman het in de gaten kreeg. Toch nog wat leuke plaatjes kunnen schieten.




Bij zo'n foto hoop je op een....: jawel, zwijn of hert in de nevel.... wie weet, een volgende keer!
Roedel op afstand met kaalwild, kalfjes en jonge geweidragers. Geeft een mooi beeld van de opbouw van zo'n roedel in de zomer. Oudere hindes, kalfjes van vorig jaar, kalfjes van dit jaar en de jongere heren.

Uiteindelijk waren ze ons zat en trokken de dekking / daginstand weer in.
Toezichthouder in het Kroondomein?
 
18 juli 2015
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten