vrijdag 13 mei 2011

Vroege vogeltocht 13 mei 2011

'k Zal dit keer niet te veel schrijven, maar kijk maar mee...! Voor de duidelijkheid; de foto's zijn gemaakt met een compactcamera met een redelijk zoom. M'n spiegelreflex niet meegenomen vanwege het gewicht. Balen?
Gebruik makend van kleding die 'opgaat' in het groen, de ochtendnevel en sluipenderwijs bers ik naar de herten. Ik verwacht een klein roedeltje.
 Kijk uit! Rechts van me komt ook nog een afgedwaalde het prikkeldraad over. Voor je het weet is zo'n roedel verdwenen als ze zicht / lucht van je krijgen. Het scheelde dat er ondanks het vroege tijdstip al wat omgevingsgeluiden waren.
Bukken! De leidhinde komt op verkenning. Blijkbaar hebben ze of mij in de gaten of gaat ze kijken of ze veilig met het roedel de dekking kan op gaan zoeken. Inmiddels zit ik al weer even achter een houtwal te gluren. Het zijn er wel iets meer als een paar. Maar een deel ligt te herkauwen; de rust zelve!
Het is net een spel; ik zie haar door de takken heen, ziet ze mij ook. M'n benen beginnen nu toch echt wel zeer te doen. Jammer geen stoeltje bij me!
Ik sla wat foto's over, want enkele hinden gingen zelfs in de houtwal liggen waar ik achter zat, op ongeveer 30 meter, waaronder de leidhinde.
Het hele roedel komt van het ene veld via de houtwal naar het andere veld om de daginstand op te zoeken. Deze foto geeft ongeveer aan op welke afstand ze mij voorbijkwamen.
Ze zien wat tussen het wat hogere, kruidige gras, maar weten niet wat omdat ik me half liggend klein maak.
Ondanks het feit dat ze wel iets zien, blijven ze mij rustig voorbij trekken, ondertussen nog wat lekkers etend.
Kan niet missen of deze dames zien mij. Thuis ontdek ik dat er ook een hert tussen loopt. Ongeveer de middelste, 2 kleine 'stokken'.

Zoveel aandacht van vrouwen krijg ik ook niet zo vaak!
Uiteindelijk verlaten ze het veld en springen het raster over...
en verdwijnen het bos in...
Ik wil teruggaan naar de auto, maar word opgehouden door een ander kleiner roedel.
Onderweg... Nog 15 overstekende herten.
's Middags met een groep leerlingen tijdens onze workshopmiddag op school samen met Gerard van Heijningen en Maas van de Ruitenbeek een excursie verzorgd. Op die manier probeer je iets van het mooie van de natuur door te geven / mee te geven. Ze genoten!

2 opmerkingen:

 1. Mijnheer van Leeuwen

  Opnieuw prachtige foto`s ondanks de nevelige omstandigheden. We volgen u zoveel mogelijk op uw uitstapjes de veluwse natuur in.
  Begin deze maand heb ik u ook al eens een e-mail gestuurd op uw hotmailadres, helaas hebben we daar nog geen reactie op gehad. Toch stellen wij het erg op prijs als u zo vriendelijk zou willen zijn hoe dan ook te reageren.

  Vast bedankt voor uw medewerking,
  vriendelijke groeten

  Thomas en Gerard Murre

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijnheer van Leeuwen

  Excuses voor mijn fout in mijn eerder geplaatste reactie. Ik heb u al eerder een mailtje gestuurd naar uw gmail en niet naar uw hotmail. Graag ontvangen wij daarop uw reactie,

  Vriendelijke groeten, Gerard Murre

  BeantwoordenVerwijderen