zaterdag 19 juni 2010

Korte wildtochtjes juni 2010

Deze week tweemaal kort naar het bos geweest. Donderdagmorgen vroeg, voor werktijd even in Elspeet op bezoek geweest. Voor het eerst een wel heel bijzondere wildervaring, meer een aanvaring.... Rijdend op de Oude Zwolseweg, links en rechts speurend door het dichte groen, niets te zien dan een suïcidale keiler.
Daarna nog op 2 plaatsen het bos in geweest, maar helaas.. ze lieten zich niet zien.
Dat werd vrijdagavond in Gortel goedgemaakt; vlak voor de ijscoboer die daar z'n vaste stekkie heeft voor de toeristen stond er een mooi roedeltje (9 stuks) geweidragers in een weitje. Ze lieten zich vrij goed bekijken met verrekijker tussen de bomen door. Omdat het een vrij drukke weg is kwamen er al gauw meer mensen bij staan kijken. Typisch toeristen.... De herten werden wat onrustiger, kwamen in beweging, renden, stonden stil, keken, liepen weer.. zo ging dat even door.
Verderop tussen Gortel en het kijkscherm bij Vaassen liep een rotte zwijnen. Pa, ma, enkele jaarlingen, overlopers en natuurlijk wat jonge frieslingen. Er stond een auto stil die de zwijnen met van alles en nog wat voerde; het leek wel een diner. Het gaf ons de gelegenheid om samen met onze kennissen te genieten van het gepiep en geknor van familie zwijn. Wel erg balen dat ik m'n camera niet bij me had!!!
Tot slot nog even bij het wildkijkscherm geweest, daar liepen een stuk of 7 zwijnen, maar geen herten. Terug naar huis nog enkele alleenstaande zwijnen.
Al met al een redelijk wilde week, al kan het altijd beter.. tenminste m'n collega blogger grofwild.blogspot.com had ook een bezoekje aan de veluwe gebracht.. in 1 avond; bijna 60 stuks grofwild. Maar goed, dat heeft die ook wel verdiend na zo'n eind rijden vanuit het westen! 1 juli is de volgende geplande tocht.. en volgende week vast nog een keer 's avonds richting Elspeet...

1 opmerking:

  1. Wildscherm Vaassen is echt een aanrader. Gisteravond even met onze dochter van 9 wezen kijken van half tien tot zonsondergang: 3 edelherten, damhert vlak voor het scherm, koppel wilde zwijnen. Het kon niet op! Geweldig!
    Jan

    BeantwoordenVerwijderen