dinsdag 4 mei 2010

Wildtocht 4 mei 2010

Vanmorgen in alle vroegte weer een tocht gemaakt. Dit keer in de buurt van Gortel; Kroondomeinen. Na een tip van een fotograaf op zoek gegaan naar zwijnen. In Gortel zelf 2 grote exemplaren in een weiland. Vandaag een keer geen fototoestel meegenomen vanwege het gewicht.


Na een tip van een fotograaf eerst bij Gortel een weide opgezocht waar bijna altijd wel zwijnen aan het wroeten zijn. Dat klopte, 2 grote exemplaren stonden heerlijk hun maaltje bij elkaar te wroeten.

Daarna diverse plaatsen verkent rondom Gortel / Vaassen. Hele mooie plek gevonden met een bosvijver en in de buurt 2 wildweiden. Op een van die weiden liep een rotte zwijnen, helaas geen jonge biggetjes, wel 1 / 2 jarigen. Op de andere wei stonden 2 hinden.
Verder in het bos op diverse plaatsen met name kaalwild tegengekomen. De geweidragers hadden zich goed verstopt.
's middags nog even bij het Aardhuis in Uddel geweest. Wel leuk, maar viel me eerlijk gezegd iets tegen. Wel mooie locatie om wat foto's te maken..... De foto's bij dit bericht zijn daar gemaakt. Al met al tijdens de tocht toch nog best wat wild tegengekomen. Rond de 16 herten, 3 reeën en ongeveer 15 zwijnen. En..... weer meer gebied verkent waardoor je ook in de gaten gaat krijgen hoe de verschillende gebieden met elkaar in verbinding staan wat weer handig is om te weten i.v.m. de trekroutes van het wild.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten