zaterdag 15 mei 2010

Tocht 15 mei 2010

Vanmorgen vroeg het bos weer eens in geweest voor de verandering. We hadden ons ingeschreven voor een fietstocht met Gerrit Rekers. Helaas hadden veel mensen zich afgemeld omdat ze het te koud vonden (volgens de verwachting)..... Geen echte natuurliefhebbers waarschijnlijk....?!

Toen samen met m'n broer Hugo zelf maar op pad gegaan. Nieuw PR qua vroeg het bos in; 5.00 gingen we thuis weg.. Zit nu dus te gapen achter de computer...

Eerste plek; rand van het heideveld bij Stakenberg. 2 hindes stonden daar rustig te laveien. Verder daar in het bos niets tegengekomen. Dat gebeurt niet vaak dat we daar niets tegen komen. De foto's zijn niet superscherp, maar geven een aardig beeld. Afstand en licht /mist speelde me parten.
Tweede gebied was rand van Elspeet, nog nooit eerder geweest. Errug mooi, goed bereikbaar. 2 mooie roedels, één met prachtige geweidragers. Heel erg mooi om zo'n groep bij elkaar te zien lopen. Ze zagen ons wel in de verte, de 'aanvoerder' rook regelmatig met z'n neus in de lucht om te achterhalen wat hij in de verte zag staan / zitten.

Aanvoerder probeert 'lucht van ons te krijgen'......

Roedel nieuwsgierige hinden. Laten hier hun spiegel zien, maar stonden later met hun oren gespitst op een rijtje in de bosrand naar ons te gluren.

2 opmerkingen:

 1. Prachtig..Die bastgeweien.
  De foto's mogen dan niet helemaal top zijn.
  Maar ze brengen goed het belevings gevoel over.
  Prachtige momenten.
  Gr Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Leonard,

  Je moet toch maar weer eens richting Staverden. Vanavond vanuit Ridderkerk een rondje gedaan: 59 stuks grofwild waarvan 20 bokken. Houd Pieters blog maar in de gaten voor wat foto's.

  Super mooie avond.

  Groeten,
  Peter (zwager Pieter W)

  BeantwoordenVerwijderen